top of page
  • Skribentens bildMagnus Ilkka

Decode your future: frihet och trygghet som systemutvecklare

Uppdaterat: 11 juni

Utbudet av duktiga systemutvecklare är högt idag och många bolag passar på att på olika sätt rekrytera till fasta tjänster. Vi kan ständigt läsa argumenten om ”work-life-balans” och ”marknadens bästa deal”. Argument som givetvis lockar. Men min erfarenhet efter att ha arbetat som agent åt flertalet utvecklare är att många är kreativa själar som i många fall vill arbeta med projekt som utmanar och stimulerar dem på rätt sätt. Men man vill slippa internpolitik, obligatoriska teams-möten och att representera en företagskultur man egentligen inte är särskilt intresserad av att vara en del av.

 

Jag träffar veckovis utvecklare som lyfter att en fast anställning på ett bolag också innebär förväntningar gentemot företaget som inte rör den roll man har. Ett ansvar man inte alltid är helt nöjd med då det skapar en brist på känslan av frihet och man då överväger alternativet att bli frilans. Å andra sidan så känner många att frilansandet kan bli väldigt ensamt och att man i slutändan känner att det är viktigt att dela kontext med någon på samma företag.

 

I min roll har jag identifierat tre vanliga anledningar till att "frilansande själar" inte väljer att frilansa. I många fall beror det på:

 

·      Ovilja och kanske rädsla för administrationen och ansvaret att ha eget bolag

·      Rädsla för ensamhet och att sakna kontext

·      Oro för att hitta nya uppdrag och att behöva jobba med försäljning och förhandling 


Dator Everone

En agentur för systemutvecklare

Som agentur för systemutvecklare har vi baserat vårt upplägg på just detta. Vi tar hand om allt kring administration, försäljning och förhandling. Vi har en flexibel anställningsmodell med individuella löner och förmåner likt den som frilans. Du har en frilansandes frihet men tryggheten och gemenskapen som en traditionell anställning medför. Det bästa av två världar.

 

Är du intresserad av att höra mer om oss som agentur, tveka inte att kontakta mig eller någon av mina kollegor för ett samtal om dina önskemål.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page